Önkéntesség - EFOP-1.3.5-16-2016-00823

 

A PÁLYÁZAT RÖVID KIVONATA:

Iskolánk, a Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium és a Karolina Iskola megnyerte a „NEMZEDÉKEK HÍDJA – Társadalmi szerepvállalás erősítése közösségek építésével” c. EFOP-1.3.5-16-2016-00823 azonosító számú pályázatot.

A program alapvető céljai:

·         A helyi igényekre, lehetőségekre alapozott kisközösségek létrehozása vagy a már létező kisközösségek kapacitásainak és aktivitásának, szervező erejének fejlesztése,

·         Az önkéntes tevékenység általános társadalmi megbecsültségének emelése és ezzel együtt az önkéntesség helyi/térségi szintű népszerűsítése konkrét önkéntes programok megvalósítása.

·         A társadalmi felelősségvállalás erősítése, a generációk közötti együttműködés és kapcsolat javítása, a családok és a társadalmi összetartás erősítése, civil társadalom megerősítése, társadalmi integráció és társadalmi szolidaritás megerősítése

 

Az oldal folytatásában a pályázat keretében megvalósult programokról olvashat a kedves Látogató.

 


 

 2018.10.06.

"Bátor" Családi nap a SZIGNUM-ban

Fákat ültettek és időkapszulával is üzentek a jövőnek a Szent István Egyházi Általános Iskola ma rendezett Családi napján. Az intézmény hagyományos alkalmán került sor az új közösségi tér, a SZIGNUM Grund felszentelésére is.

Negyvenállomásnyi érdekes programmal várták ma a diákokat és rokonaikat a makói kéttannyelvű iskolába.– Nagyon fontos közösségi alkalmunk minden évben a Családi nap, mert hiszünk abban, hogy csak közös munkával tudjuk formálni a gyerekeket és kísérni a fejlődésüket. Ez az esemény mindig az együttlét öröméről szól. Vannak hagyományos állomások, de törekszünk arra, hogy újdonságokkal is szolgáljunk – tudtuk meg az egyik fő szervezőtől, Baráti Eszter Kinga nővértől. Október első szombatján hat helyszínen lehetett a legváltozatosabb programok közül választani. – Kiemelném a legkisebbeket foglalkoztató Mesekertet, ezen kívül a különleges élményt kínáló planetáriumot is. Leo lektorunk angol nyelvű előadást tart majd, Biró atya a máriapócsi kegyhelyet mutatja majd be és lesz szabaduló szoba is, ami biztosan nagyon népszerű lesz. Ami külön öröm számunkra még, hogy nagyobb diákjaink is vezetnek majd állomásokat, lesz az internetes zaklatással kapcsolatban tanácsadás, illetve egy interaktív bábelőadás is – lelkesedett a valóban színes palettát illetően Kinga nővér.

A makói Szent István Egyházi Általános Iskolában kiemelt figyelmet fordítanak a pedagógusok, a diákok és a szülők minél jobb kapcsolatára. – Ezért már 12. alkalommal szervezzük meg azt a családi napot, melyen mindenki kötetlenül szórakozik, ismerkedi – nyilatkozta szombaton a helyszínen Tóth Ákos. Az intézmény igazgatója kiemelte: a fenntartó rendjük, a Boldogasszony Iskolanővérek nagy figyelmet fordítanak a fejlesztésekre is. Összesen 40 millió forintból újulhatott meg a könyvtáruk teteje, a vizesblokkok, valamint a teljes elektromos hálózat.

A szombati családi napot egy ünnepséggel is egybekötötték. Az utolsó munkálatok zajlanak az iskola udvarának felújításán, s ennek kapcsán időkapszulát helyeztek el és fákat ültettek a készülőfélben lévő grundon. Az eseményen részt vett a rend tartományfőnöke, Lobmayer Judit, a makói önkormányzat részéről pedig Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester. A grundot, valamint az azt használó 300 diákot és 40 iskolai dolgozót Pálfai Zoltán plébános áldotta meg.

alt