Nyári táboraink 2004
  1. Hittan tábor – Aszófő
  2. Ifjúsági Ének és Zenekar tábora – Aszófő
  3. Hegyaljai tábor – Vizsoly 2004.július 4-11:
Előzmények
2004.júniusában, a tanév utolsó iskolai napján derült ki, hogy nyári tábori pályázatunk nem nyert, így a hónapokkal előbb eltervezett és meghirdetett helyszínre nem tudunk elmenni. Ekkor jött a gondviselés : ) az első ötletből felhívott vizsolyi plébános azt mondta, hogy tud szállást adni konyha  használattal, majd iskolánk igazgatója és egy jezsuita atya is jelentős támogatást adott a táborhoz, így senkinek sem kellett anyagi okokból otthon maradnia, sőt az eredeti jelentkezők száma villámgyorsan duplájára nőtt.
 
Résztvevők
A táborozók zömét iskolánkba járó diákok alkották, néhány ismerős fiatal bevonásával. 46 fiatal és 8-10 felnőtt együtt jelentős hatással bírt, akár a plébániaépületet "szálltuk meg", akár a helyközi tömegközlekedést vettük igénybe, a főzésről nem is beszélve.
 
Kirándulások
Minden nap kirándultunk valahova. Fónyból átgyalogoltunk Hejcére. A pihenőket Rezső bácsi kútjánál és Fehér kútnál tartottuk, ahol Sóki Gábor immár hagyományosan paprikás krumplit főzött 2 bográcsban.
Abaújszántóra fürdőzni indultunk, de mivel a strandot zárva találtuk egy fergeteges métázás lett belőle.
Következő nap Göncre kirándultunk, amely főleg a kisebbek számára nem történelmi vonatkozása miatt maradt emlékezetes, hanem mert itt nyitva volt a strand, és éltünk is vele...
A boldogkőváraljai vár már Vizsolyból is látható. A vállalkozó szelleműek kétszer s bevették.
A regéci vár volt a kiindulópontja egy két napos útnak, amelyre a legelszántabbak ( és bizonyos minimumfelszereltséggel rendelkezők) vállalkoztak. Ők egy éjszakát az erdőben , a pálos kolostorrom közelében töltöttek.
A kirándulások közben biológusok társaságában és szakavatott vezetésével ismerkedhettünk a Zemplén élővilágával. Különösképpen Eliza viperákról tartott ismertetője hagyott mély nyomot a társaságban, de viperák helyett sok más állattal találkoztunk útjaink során.
 
Egyéb
Minden este gyújtottunk tábortüzet. Itt a legemlékezetesebb tábori figura Hollósi Laci által megformált "tábori csirke" Komlósi Zsuzsi után szabadon...
A méta, foci, gólyaláb "klasszikusokon" kívül új játékokat is tanultunk Dánieltől.
Természetesen is Vizsolyt felfedeztük. Híres és gyönyörű szép református templomát épp úgy felkerestük, mint a Hernád partot, vagy azt a geológiai képződményt, ahova éjszakai sétánk vezetett tábor tűzzel egybekötve.
Az utolsó előtti napon bibliai akadályversennyel búcsúztunk Vizsolytól.
Vasárnap szentmisén (ill.a reformátusok istentiszteleten) való részvétel után indultunk haza.
Köszönjük mindazoknak, akiknek segítségével ez a tábor megvalósulhatott.
 
Képek