V. Bábel-nap

Ismét Nyelveken Szólás Napja a SZIGNUM-ban!

 

Intézményünk a 2011/2012-es tanévben immár ötödik alkalommal rendezi meg a Bábel napot kistérségi szinten. Amint erre a megnevezés is utal, ezt a napot a Nyelveken Szólás Napjának jelöljük ki. A verseny időpontja: 2012. április 24. 14 óra. A verseny témája: Afrika
Csapatok jelentkezését két kategóriában várjuk:
I. Színpadi produkciók (iskolánként 1 előadás, idegen nyelven)
 II. Vetélkedő: A vetélkedőt három korcsoportban hirdetjük meg és értékeljük:
I. 5-6. osztály, II. 7-8. osztály, III. 9-12. osztály
   A vetélkedőre, ahol Afrika földrajzáról, történelméről”, érdekességeiről kell számot adni, 4 fős csapatok jelentkezését várjuk. A megmérettetés magyar nyelven zajlik és kifejezetten műveltségi jellegű. A felkészülést témához kapcsolódó kérdések és magyar nyelvű honlapok, könyvek címének megadásával kívánjuk megkönnyíteni.
   A vetélkedőre való jelentkezés feltétele a verseny időpontja előtt egy héttel (április 17.) benyújtandó poszter készítése. A poszter minimum A3-as méretben készüljön el, és témájában illeszkedjen a vetélkedő tematikájához (Afrika), valamint legyen rajta feltüntetve a csapat neve, iskolája, a korosztály és a felkészítő tanár neve. A poszter 20%-ban beszámít a vetélkedő összpontszámába!  Az idén is fontos része lesz a vetélkedőnek a kreatív feladat. A csapatoknak egy afrikai törzsi jelmezzel kell készülniük, amit a vetélkedőre magukkal kell hozniuk és természetesen ez is 20%-ban járul hozzá a pontszámhoz.
   Az idei évben-a vetélkedőt követően- meghirdetjük az Afrikai Játékok-at melyre iskolánként, 3 versenyzőt lehet nevezni. A résztvevőknek 3 műsorszámban kell helytállniuk: Fuss az életért!- futóverseny, Nagyvad vadászat- darts verseny és Vízkeresés-útvesztő.
   A programokra kísérő pedagógusokat és szurkolókat is hívunk és várunk, hiszen egész délután különféle standokkal, színes programokkal, tánccal és kiállításokkal kínálunk gazdag élményt vendégeinknek.