Komoly szakmai sikert ért el Baloghné Kovács Éva pedagógusunk

 A SZIGNUM az Uniós élvonalban

  A Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnáziumból Baloghné Kovács Éva angoltanár – az országban a legjobb 15 e3-as pályázó közé jutva – a 2012-es évben ott lehetett egy nagy jelentőségű nemzetközi eseményen, az eTwinning Nemzetközi Konferencián, Budapesten.
   A kezdeményezést az Európai Sulinet (EUN), illetve Magyarországon az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. támogatta. A cél az volt, hogy minél több iskola megtalálhassa nemzetközi testvériskoláját és azzal közös projektet kezdhessen. Ennek érdekében az Európai Uniós országok delegációinak tagjai olyan workshopokon vehettek részt, melyeken részletesebben megismerhették egymás projektjeit és lehetőség nyílt a közös munka kezdő lépéseire. 
   A SZIGNUM képviselője 18 európai ország pedagógusával oszthatta meg projektötletét, melyből hamarosan közös eTwinning projektek fognak megvalósulni. A projektekben való részvétel azt jelenti, hogy az iskola kiválasztott angolt tanuló diákjai a partneriskolákkal közös projekteket készítenek illetve emailben tartják a különböző országok diákjaival a kapcsolatot. A diákok a projekt során folyamatosan használják az Információs és Kommunikációs Technológiákat (IKT). A projekt legfőbb értéke a gyermekek érdeklődésének megnyitása Európa illetve az európai országok felé.
   A Konferencia záróünnepségén Baloghné Kovács Éva eTwinning@Olympics című projektjéért átvehette „Az év e3-as projektje” plakettet és díjat. Gratulálunk!                                                               
 
Az eredményhirdetésről itt tudósítottak: 
alt