Új Zélandról

- hetedikes szemmel
Február 11-én hallhattunk egy érdekes előadást egy távoli országról: Új Zélandról.
Az előadást Tichy-Rácsné Bodré Ágnes tanárnő nyitotta meg, majd átadta a szót Tichy-Rács Gergelynek, az előadónak. Az „Utazz velünk” sorozat első állomása Új-Zéland volt. Gergely 3 éve járt Új-Zélandon és erről mesélt nekünk. Északról-Délre haladva próbálta feltárni a táj varázsát, de ahogy mondta „mindezt látni kell”. Diák segítségével próbálta átadni a tájat. Ennek a helynek csodálatos növényei, állatai vannak és sok minden más, amit nem lehet szavakba önteni.
A diákat látva ledöbbentünk a sziget varázsán, kultúráján és emberein. Gergely elmondása szerint az ott élő emberek nagyon barátságosak és közlékenyek. Sok természeti képet láttunk, amelyek nagyon csodálatosak voltak. Gergely mesélt egy csodálatos találkozásról, egy fókával, amely a homokból emelkedett ki elé. Az őslakosok, a Maurik táncáról is láthattunk képeket. A tánc neve hakka és általa az isteneik segítségét kérték a csatákban. őshonos állatvilága alapvetően madarakból állt. A bevándorló népek sok más állatfajt hoztak be magukkal, amelyek pusztítják a növény és az állatvilágot. Ahogy haladtunk délre a növényzet is változik.
Sajnos, mint mindennek, ennek az előadásnak is eljött a vége, de legközelebb új tájjal ismerkedhetünk meg iskolánk tanárainak jóvoltából.